Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glapp mellan gamla och nya badet

Ett två månaders glapp utan dopp. Det planerar kultur- och fritidsnämnden för.

Annons

Under oktober och november kommer det inte vara möjligt att simma i uppvärmd bassäng i Kumla. Då har det gamla badet stängt och det nya har ännu inte öppnat.

Glappet kunde dock ha blivit ännu längre, men kultur- och fritidsnämnden har beslutat att låta Djupadalsbadets utebad vara öppet längre än vanligt.

– Vi kommer att hålla bassängen öppen till den 30 september, så att motionssimmarna då har möjlighet att simma i en uppvärmd bassäng, säger Eva Wilhelmsson, (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Vanligtvis stänger Djupadalsbadets utebassäng någon vecka in i september. Den förlängda öppettiden i utebadet är en följd av att personalen under hösten kommer att vara ”låst” vid Djupadalsbadet.

– Efter sommaren blir det provdrift av badet och utbildningar för personalen så de lär sig den nya anläggningen, berättar Eva Wilhelmsson.

Ingen möjlighet

Under den tiden finns ingen möjlighet att parallellt sköta badet i Kumlahallen, men att under september sköta om Djupadalsbadets utebad är lättare eftersom det bara ligger några bassänglängder bort.

För Kumlahallens del innebär det att badet slår igen för gott den 20 maj efter 43 år i de simmande Kumlabornas tjänst. Så den som vill bada gammalt har knappt två månader på sig. Nya Djupadalsbadet tar emot sina första badgäster i december.

Som planerat

– Som vi fått information så löper byggprocessen på som planerat, säger Eva Wilhelmsson.

Vid nästa sammanträde i kultur- och fritidsnämnden blir det nya badfrågor för politikerna.

Då presenteras förslag på vilka taxor som ska gälla i badet som kostar Kumla kommun drygt 180 miljoner kronor att bygga.

Mer läsning

Annons