Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda resultat för hemmaklubben

Helgens SM i diplomboxning blev en succé för arrangerande BS Tor. Fem guld och titeln bästa boxare gick till hemmaklubben.

Annons

Kumla. Det var första gången som boxningssällskapet BS Tor i Kumla arrangerade ett mästerskap i diplomboxning. 37 klubbar deltog med över 100 boxare i åldern 10-15 år.

– 33 guld delades ut. Fem av dessa gick till oss i BS Tor som då blev bästa klubb.

Klubben närmast efter oss tog tre guld, berättar tränare Mikael Broman.

Totalt deltog hemmaklubben med sex boxare. Titeln som bästa boxare gick också till BS Tor. Det var Hampus Broman som kammade hem flest poäng av alla.

– Han klarade 35 poäng i två matcher. En till boxare nådde 35 poäng, men eftersom Hampus gjorde det två gånger om gick priset till honom, berättar Mikael som tycker tävlingen gått över förväntan.

Vi är en liten klubb som kämpat länge för att försöka få en egen träningslokal så att vi kan få fler träningstider. Men vi lyckas ändå bra med tanke på att vi konkurrerar med stora klubbar som har bättre förutsättningar till exempel ekonomiskt.

Mikael är även nöjd med arrangemanget generellt, och kan absolut tänka sig att göra om det.

– Det kom en del publik så nu hoppas vi bara att några av dem själva vill vara med. Vi tar gärna emot fler medlemmar. Lite av vårt mål när vi anordnar tävlingar är att öka intresset för sporten.

Mer läsning

Annons