Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Götgatan stängs av i två år

Från och med måndag och två år framöver kommer Götgatan var avstängd för all genomfartstrafik.

Annons
Stängs av. Från måndag och två år framöver är Götgatan mellan Sveavägen och Kyrkogatan avstängd för all trafik. Annledningen till det är att det ska byggas lägenheter i kvarteren Hovslagaren och Urmakaren.Foto: Göran Kempe

Anledningen till den inskränkningen i trafiken är att bygget av nya lägenheter i kvarteren Urmakaren och Hovslagaren börjar.

Den del av Götgatan som berörs av de byggena är den mellan Kyrkogatan och Sveavägen. Avstängningen av den delen av Götgatan gäller även fotgängare.

Från Kyrkogatan kommer en fil vara öppen för trafik så att de boende på Tallbogatan kan ta sig fram.

– Men det kommer att bli trångt för de boende att ta sig från och till Tallbogatan, säger trafikingenjör Bertil Ringqvist vid Kumla kommun.

Utmed Kyrkogatan kommer även trottoaren och cykelbanan på den norra sidan av gatan att tas i anspråk av byggnadsarbetena som redan påbörjats. Kommunen hänvisar därför alla cyklister och fotgängare till den södra sidan av gatan.

De trafikanter som vill ta sig till parkeringen på Johannesplatsen (gamla Domusparkeringen) rekommenderas att ta sig till Sveavägen via Södra Kungsvägen.

När det gäller servicelinjens två busshållplatser på Götgatan kommer de att flyttas till Sveavägen i närheten av korsningen med Torsgatan. Det blir den enda förändringen för bussarna och innebär att de får ta ett varv rondellen på Kyrkogatan.

Mer läsning

Annons