Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripande novell vann tävling

När finaldagen för Manifestation mot våld firades på torget i Kumla var det en duo från Vialundskolan som stod som segrare i novelltävlingen.

Annons
Gripande novell. Med den gripande novellen ”It’s my life” knep Jenny Olsén (bilden) tillsammans med Karin Johansson första priset. Novelltävlingen var ett av inslagen i veckan mot mobbning på nätet som elevråden arrangerat. Benjamin Holm som även han går i 7C på Vialundskolan lade beslag på tredjepriset.

Den novell som knep mest tag i den fyra personer starka juryn var ”It’s my life”.

Där avslöjade författarna Jenny Olsén och Karin Johansson hur ungdomarnas tillvaro ser ut både i den riktiga och den virtuella världen. Två världar som är så integrerade i varandra att ungdomarna lever i en ny sorts verklighet.

Satsar gemensamt

Det var en glad Jenny Olsén som ensam tog emot pris och jubel, medvinnande författaren Karin Johansson låg sjuk i hemmet.

– Jättekul, för Karin och jag satsar på en gemensam författarkarriär, sa en glädjestrålande segrarinna.

Kommunens alkohol- och drogsamordnare Malin Pöhner inledde med att läsa ett avsnitt ur duons novell innan hon avslöjade vilka vinnarna var. Det som fick juryn att falla för ”It’s my life” var den knivskarpa beskrivningen av hur mardrömslik verkligheten kan vara för dagens ungdom.

På andra plats kom Hanna Palmér från Skogstorpsskolan årskurs 6 gul och trea blev Benjamin Holm, även han 7C på Vialundskolan.

Innan pristagarna i novelltävlingen avslöjades passade kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson på att tacka elever och elevråd för allt jobb de lagt ner.

– Jättebra jobbat, utan ert engagemang hade den här veckan mot mobbning på nätet inte varit möjlig, sade han med adress till elevråden på Kumlaby, Skogstorp och Vialund.

Mer läsning

Annons