Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön green vid övergångsstället

Kumlas ombyggnad av övergångstället på Örebrovägen drar verkligen ögonen till sig. Refugen där liknar snarare en golfgreen än en refug.

Annons
Grönt experiment. Skulle det visa sig att försöket med konstgräs på refugen vid övergångsstället på Örebrovägen blir lyckat kan fler refuger stå på tur. Närmast på tur står i så fall refugen med naturgräs lite längre norrut på Örebrovägen.

Efter att tekniska kontoret i Kumla ökade säkerheten vid övergångsstället vid järnvägsbron med en refug, lyser den vackert grön.

– Ogräs är ett kommunalt gissel och vår planeringsingenjör Bertil Ringqvist hade snappat upp i en facktidning att konstgräs kunde var en lösning, säger tekniska kontorets chef Per Halldin.

På tekniska kontoret tyckte man att det kunde vara värt att prova konstgräset i stället för asfalt, och småbitar fanns det gott om efter bygget av spontan-idrottsplatsen och konstgräset på idrottsparken.

– Vi tyckte att det kunde vara intressant att testa då konstgräset är underhållsfritt.

I och med sitt första gröna övergångsställe, kan det också vara så att Kumla är först i länet med sitt försök. Några fler gröna refuger är inte planerade i Kumla för stunden. Först ska försöket utvärderas och till nästa höst har man fått svar.

Visar det sig då att konstgräset varit ett hole-in-one mot ogräset, kan Kumlaborna räkna med att fler refuger får grönt ljus för konstgräs av tekniska kontoret.

Mer läsning

Annons