Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hämndaktion kan ligga bakom mordförsök

(Uppdaterad 20.40) En minderårig flicka misstänks för mordförsök på en underårig pojke nära Kumlaby skola i Kumla. Det hela kan röra sig om hämndmotiv, säger polisen till NA.

Annons

Enligt Kumla kommuns hemsida var en av de iblandade en elev på skolan. Pojken, en underårig, som utsattes för mordförsöket ska ha skadats lindrigt.

– Efter omständigheterna mår han okej. Det behövdes inte sättas in ambulans eller så. Det är lindriga skador, säger Karin Eldblom utredare hos polisen i Hallsberg.

Bråket uppstod på fredagsförmiddagen i ett skolområde nära Kumlaby skola.

– Det ska ha inträffat vid elvatiden på förmiddagen. En flicka och en pojke hamnade i bråk, säger Mats Nylén, kommunikationschef hos Örebropolisen.

Flickan som är minderårig, det vill säga under 15 år ska ha delat ut flera slag till pojken som är under 18 år. Hon ska dessutom ha skurit honom i form av något tillhygge.

– Därför rubriceras det som mordförsök just nu. Därmed inte sagt att det rubriceras så i slutändan. Ofta kan det bli nedrubricerat till misshandel eller försök till grov misshandel, eller så.

Enligt polisen kan en tidigare incident ligga bakom bråket.

– Flickan hävdar att pojken gjort något mot henne bakåt i tiden som skulle ha varit anledningen till bråket i dag.

En hämndaktion alltså?

– Ja, man kan kalla det för någon form av det.

Det finns inga fler personer som kan kopplas till bråket i nuläget.

– Nej, det finns inget som säger att det skulle vara någon mer inblandad.

Flickan ska nu vara på fri fot igen.

– Så vitt jag förstår är hon frisläppt. Eftersom hon är under 15 år måste man visa stor hänsyn till åldern, säger Mats Nylén.

Läs mer: "Har varit lite oroligt"

Mer läsning

Annons