Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantera kontanter någon dag i veckan

Swedbanks beslut att upphöra med kontanthanteringen har gjort pensionärerna i Kumla både arga och ledsna.

Annons

Därför var reda pengar det största ämnet på Kumla södra PRO:s medlemsmöte i onsdags. Där framgick tydligt att pensionärerna och bankerna i Kumla inte är helt kontanta med varandra.

– Det är ett riktigt dåligt beslut av bankerna att överge kontanthanteringen. Nu lägger de över det ansvaret på handlarna, suckar föreningens ordförande Berndt Andersson.

Han är inte heller så glad över att pensionärernas kontantuttag flyttas ut på trottoarerna. Risken att bli rånad måste vara större där än innanför bankens väggar anser Andersson.

Därför har de fyra PRO-föreningarna i Kumla samlats under en gemensam skrivelse till bankerna. Där kräver de att bankerna backar från sitt beslut att slopa kontanthanteringen helt till att ha den servicen öppen några timmar under någon dag i veckan.

”Går inte att klara sig utan”

– Det går inte att klara sig utan kontanter och helt förlita sig på sitt bankkort. Fredagens Kumlamarken är ett exempel. Ett annat är när man ska hjälpa en vän eller granne att handla, det är inte säkert att de vill lämna ifrån sig sin kod och sitt bankkort.

Andersson har även kontaktats av småföretagare som känner oro inför att bankernas kontanthantering försvinner.

Mer läsning

Annons