Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här förbereds Torp för alla konferensbesökare

Förberedelserna för Torpkonferensen som börjar i dag har pågått länge. Och se nu är – nästan – allting redo.

Annons
Markerar. Oskar Prenkert, närmast i bild, mäter ut campingplatser på ett av fälten som i veckan fylls av husvagnar och tält. Han har hjälp av Michaela Andersson och Lucas Öjebrandt. Foto: Jan Wijk

Torp. Strax under tusen personer arbetar under Torpkonferensen för att allt ska klaffa. Så det är ett antal frivilliga som måste ställa upp.

– Det går faktiskt ganska smidigt att få tag på folk, det gäller bara att fråga rätt person, säger David Lindhé samordnare för Torpkonferensen.

I år tycker han att det har flutit på bättre än vanligt. Till och med ansvariga för kaféverksamheten och toastädningen, två knixiga uppdrag, har löst sig.

Under två veckor bidrar Örebro kommun med ett sextiotal unga sommarjobbare till Torpkonferensen.

– Man får verkligen göra allt möjligt, säger Wilma Wågelöf som målade dörrar till rekvisitan i ett av barnmötestälten tillsammans med Emma Bernström.

De båda har även städat, gjort i ordning parkeringsplatser och satt upp tält.

Eine Pettersson är med och fixar ljudet i ladan och ordnar med närradiosändingar. Han är ”ledig” men har ändå fullt upp som frivilligarbetare under veckan.

– Det blir ett sätt att fira midsommar. Vi träffas igen vi som har jobbat här några år.

Konferensledningen räknar med omkring 15 000 besökare under konferensen som börjar med kvällsmöte i kväll.

Ljud. Linnea Carell, Benjamin Pilkvist och Eine Pettersson är några av dem som ser till att det blir ljud i stora mötesladan med plats för 4 000 besökare. Foto: Jan Wijk
Lunch. För chili con carne till 240 volontärer krävs många stora burkar med vita bönor. Ann-Christine Hultin-Krantz förbereder.
Stort. En hel del av programpunkterna sker i tält som detta. Då behöver man vara många för att resa det. Foto: Jan Wijk
Det går faktiskt ganska smidigt att få tag på folk, det gäller bara att fråga rätt person. David Lindé, samordnare för Torpkonferensen.

Mer läsning

Annons