Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du se Kumlahus som inte finns än

Ta en titt på framtiden. Bilderna här intill visar hur de nya hyreshusen utmed Kyrkogatan och Götgatan ska se ut.

Annons
Liknar. Huset som byggs ut med Kyrkogatan har stora likheter med hyreshusen i kvarteret Fiskalen. Det är samma arkitektbyrå som ritat. Skiss: Mondo Arkitekter

KUMLA. Ut mot Kyrkogatan blir det ett rödputsat hus och ut mot Götgatan är fasadfärgen grön för de nya hyreshusen. Bygget har precis kommit igång. Snart stängs Götgatan av för trafik, vilket NA berättade förra veckan.

– I Urmakaren siktar vi på inflytt till semestern nästa år och i kvarteret Hovslagaren i september, säger projektledaren Lars Hallbergson.

Sammanlagt blir det 66 nya lägenheter i de båda kvarteren vilket är en handfull fler än det var tänkt från början.

– Vi har bland annat gjort omdisponeringar i bottenvåningen i kvarteret Hovslagaren, vilket gett fler lägenheter, säger Hallbergson.

Lägenheterna i de båda kvarteren kommer att ägas av Kumla bostäder. Än så länge är det inte möjligt att anmäla intresse för någon av de nya lägenheterna, som blir en-, två- och trerummare.

Huset i Urmakaren går miste om en nymodighet för Kumlas del. Tanken var att garaget i källaren skulle nås genom en hiss för bilarna. Så blir det nu inte.

– Nu när vi har handlat upp bygget ser vi att det kan lösa det ändå, säger projektledaren Lars Hallbergson.

Det gör att byggkostnaden blir lägre. Den uppskattas till drygt 150 miljoner kronor för de båda projekten.

Bakifrån. Tre huskroppar med sammanlagt 32 lägenheter byggs i hörnet Tallbogatan-Götgatan. Så här kommer det se ut från öster, från baksidan. Skiss: White Arkitekter

Mer läsning

Annons