Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här träffades huliganerna för att slåss

Ett industriområde i Kumla blev slagfält för 50-60 personer på lördagen, och polisen kunde bland annat beslagta blodiga klädesplagg.

Annons

Polisen uppger att de inblandade var två grupperingar som stämt möte, ett gäng från Stockholm, ett annat från Göteborg.

- De tyckte tydligen att det var en bra idé att träffas på halva vägen, konstaterar polisens vakthavande befäl Henrik Dahlström.

Polisen fick in flera samtal om slagsmålet, som ska ha startat runt klockan12.40. När polisen kom till platsen var slagsmålet över och de inblandade - runt 50-60 personer - var på väg därifrån i olika bilar. Polisen gjorde kontroller, samtal och tog även blodiga klädesplagg i beslag. Däremot ska inga tillhyggen ha använts. Ingen ska ha blivit allvarligt skadad, och ingen blev heller frihetsberövad av polisen.

Om det är personer som kommit överens om att slåss, vad händer då?

- Det är fortfarande brottsligt, men svårutrett. Det är ändå vår ambition att utreda det här och lagföra individer. Det måste blir stopp på dumheterna, säger Henrik Dahlström.

Han vill inte kalla gängen för fotbollssupporters, även om de uppfattar sig själva så. 

- Det här har ingenting med idrott att göra. De använder klubbarnas namn, och betecknar sig själva som en del av supporterkulturen, men det har ingenting med idrotten att göra egentligen.

Mer läsning

Annons