Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har varit lite oroligt"

Lite oroligt, men under kontroll. Så beskriver Ulla Lundholm, kommundirektör i Kumla, hur fredagen varit på Kumlaby skola.

Annons

–Jag har inte så mycket information och är egentligen inte rätt person att prata med. Men jag vet att det varit en incident där ungdomar varit inblandade, där polisen tillkallats. En person har blivit skadad, men inte av det allvarligare slaget, säger Ulla Lundholm.

Hur har händelsen hanterats på skolan?

–Jag vet att de ska ha haft stödinsatser under dagen. Den senaste informationen jag har fått är att det varit lite oroligt, men att läget är och varit under kontroll. Man bedömer att man gjort vad man kunna, säger Lundholm.

Tillförordnade skolchefen Annika Hallberg intygar i det.

– Vi hade folk på plats som stämde av med lärare och de som funnits i närheten, och det var väldigt lugnt och behagligt.. Det här skedde ju lite utanför skolgården och jag tror inte det var så många som märkte av det. Jag vet inte själv då jag inte var i närheten. Men vi har gjort det vi kan och alla var nöjda när vi åkte härifrån. Nu får utredningen ta vid och utreda vad som har hänt, säger Hallberg.

Läs mer:

Hämndaktion kan ligga bakom mordförsök

Mer läsning

Annons