Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektisk golfhelg i Kumla

I dagarna tre har unga golfspelare från hela Mellansverige gjort upp om segrarna i Skandia Tour på Kumla golfklubb. Ett 80-tal tjejer och killar konkurrerade om platserna i finalerna, som avgjordes på söndagen.

Annons
Emma Berlin från Täby GK var en av finalisterna i Skandia Tour-tävlingen i Kumla

Det är första gången som Kumla GK agerat värd för en tredagarstävling inom ramen för Skandia Tour.

– Tidigare har vi haft en tvådagarstävling på den här nivån och flera tävlingar på den lägre regionnivån. Men jag tycker att det har gått enligt planerna, säger Ulf Persson, ordförande i Kumla GK.

Tävlandet inleddes på fredagen, då samtliga deltagare, 51 killar och 25 tjejer mellan 13 och 21 år gick två 18-hålsrundor på Kumlabanan.

– Då fick vi nästan klämma in alla med skohorn för att hinna med allt, det fanns inga marginaler. Första boll gick ut 06.30 och sista var klara strax efter klockan åtta på kvällen, säger tävlingsansvarige Thorsten Hellmark.

En av dem som det gick bäst för under helgen var Emma Berlin från Täby GK, som nådde finalen i matchspelet för tjejer.

– Mitt mål är att vinna tävlingen, så det är skönt att vara i final. Men det var lite nervöst i semifinalen, jag tappade en stor ledning, men lyckades vinna till slut, säger Emma, som gillar banan i Kumla.

– Det är framförallt en rolig matchspelsbana, i den tävlingsformer tar man mer risker och den här banan passar för det, säger Emma Berlin.

Mer läsning

Annons