Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärngymnaster med vinnarskalle

SPF Kumlabygdens frågelek på onsdagar ger resultat i allmänbildning. Ett av lagen har vunnit distriktsfinalen av Hjärnkoll.

Annons
Välförtjänt fika. Under fikastunden läser Marianne upp de rätta svaren från omgång ett, medan säkert flera redan börjar vara ivriga på att hugga tänderna i tredje omgången frågor.

Hjärnkoll innehåller 60 frågor inom åtta olika samhällskategorier. Kategorierna på frågorna är världen, då och nu, idrott/lek/spel, kropp och själ, litteratur, scen/musik/konst, naturvetenskap och teknik samt ord och kuriosa.

– I varje lag ingår tre personer som vi växlar mellan våra träffar. Jag försöker blanda latinare och realare för att få till en bra kunskapsbredd, säger ledaren Marianne Åkerlind.

Just nu finns dock ett lag som inte splittras på en tid, då de vunnit distriktsfinalen av Hjärnkoll. En kort pratstund mellan två spelomgångar ges med Leif Nilsson, Siv Johansson och Eva Hellsten. Eva har varit med i de olika finallaget samtliga tre år som SPF Kumlabygden deltagit i tävlingen.

– Jag är bäst på humaniora. Leif har sport och geografi som sitt speciella område och Siv naturen. Så vi kompletterar varandra bra, säger Eva som flyttade från Kumla till Örebro i våras.

– Men det var aldrig tal om att jag skulle lämna det här trevliga gänget! Jag tar bussen ut till Kumla till våra träffar.

Riksfinalen av Hjärnkoll går av stapeln den 5-6 november på båten Cinderella.

Läs mer i tidningen eller köp e-tidningen här nedan.

Mer läsning

Annons