Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på pengar i nästa budget

– Vi är medvetna om problemet, och hoppas på att få pengar i nästa budget för en lekplats i området.Det säger Edit Ugrai, tillförordnad kultur- och fritidschef.

Annons

I Kumla finns 35 kommunala lekplatser spridda runt om i staden. Men villaområdet söder om Stenevägen och väster om Västra Bangatan saknar helt lekplats. Detta påpekas i både Kumlas grönstrukturplan och i den budgetframställan som kultur- och fritidsförvaltningen har lagt fram till hösten.

Förvaltningen äskar där 100 000 kronor både till 2011 och 2012, för att utveckla en lekplats på grönytan söder om Kumlahallen.

– Det finns en generationsväxling i området och då har behovet av en lekplats kommit, säger Edit Ugrai, tillförordnad kultur- och fritidschef.

Lekvärdet bedöms

De lekplatser som finns i dag är i varierat skick. En inventering planeras där lekplatserna ska bedömmas utifrån bland annat lekvärde och omgivningen där de ligger. Utifrån inventeringen kan det bli aktuellt att både satsa extra på vissa lekplatser, medan andra helt kan komma att tas bort.

– Men det arbetet har vi inte kommit i gång med än, säger Edit Ugrai.

Mer läsning

Annons