Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höst rik på kultur

Författarbesök, dubbla jubileum, utställningar och sagostunder på arabiska. Höstens kulturprogram i Kumla är omfattande.

Annons

Två jubileum ska firas under hösten. Kumla bibliotek fyller 10 år, vilket uppmärksammas lördagen den 15 oktober. Då blir det en hel dags program där bland andra författaren Anna Jansson, som var med och invigde biblioteket, återkommer.

Ännu äldre är Kumla föreläsningsförening.

– Vi fyller 100 år, eller egentligen 125 år om man räknar från då vi hade en föreläsningssektion, säger Mats Runering från föreningen, som för övrigt är en av endast fyra föreläsningsföreningar som i dag finns kvar i Örebro län.

Jubileet uppmärksammas med en föreläsarvecka, första veckan i oktober. Då föreläser Ingrid Söderberg om bröllopstraditioner, Arne Hurtig berättar om sitt besök i bland annat Jerusalem och Mats Rosenberg tar åhörarna med till Indiens sista kvarvarande vildmarker.

Författarbesök blir det flera av.

– Först ut är Pelle Strindlund, den 20 september, berättar Gertrud Åstrand, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltingen, och visar fram Strindlunds bok ” Jordens herrar- slaveri, djurförtryck och våldets försvarare”.

Till övriga författarbesök under hösten kan nämnas Johan Ohlsson om drömtolkning den 25 oktober och Birgitta Kimber med boken ” Älskade, förbannade, tonåring” den 29 november.

För barn erbjuds både barnteater och sagostunder, som nu även kommer att hållas på arabiska.

– Vår erfarenhet är att sagostunder på andra språk kan bli mycket uppskattade, om vi bara lyckas nå ut till aktuella familjer, säger Gertrud Åstrand.

Kulturprogrammet tas fram i samarbete med en rad olika Kumlaföreningar, och har därför en stor bredd. Förutom ovan nämna bland annat slöjdcafé, släktforskarträff, luciafirande, stickcafé, allsångskvällar och en rad olika utställningar.

För komplett program, se www.kumla.se

Mer läsning

Annons