Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hult med på Naturskyddsföreningens karta

Naturreservatet i Hult finns med på Naturskyddsföreningens nya karta på nätet med värdefulla skogar.

Annons

Naturskyddsföreningen har tagit fram en karta på nätet med tidigare okända värdefulla skogar. Under flera år har hundratals aktiva medlemmar i Naturskyddsföreningen ideellt kartlagt skogar med höga värden, såväl biologiska som sociala, och som trots det i många fall står utan skydd. Tusentals hektar värdefull skog, tidigare ej registrerade av markägare eller myndigheter, har hittats. Många fynd av rödlistade arter har gjorts, som är starkt och akut hotade.

Arbetet har resulterat i en stor informationsbank med hotade, avverkade och oskyddade skogsområden i landet som Naturskyddsföreningen nu gör tillgänglig via internet. Skogskartan beskrivs som ett levande dokument som fortlöpande kommer att uppgraderas.

Hult, som blev naturreservat 2007 och ligger mellan Hallsberg och Östansjö, finns med på kartan. Det är ett lövskogsdominerat område med grova stammar av ask, lind, alm, oxel och lönn. Området är lättillgängligt med informationstavlor och bred stig för både barnvagnar och rullstolar. Området blev naturreservat efter att Naturskyddsföreningen i Kumla arbetat med området i flera år.

Kartan finns att hitta på adressen http://www.naturskyddsforeningen.se/skogskartan

Mer läsning

Annons