Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundvimmel i Kumla

Hundar och deras ägare visar upp sig. Kolla in bildspelet från Kumla Brukshundklubb och skicka in dina egna hundbilder här.

Annons

Na.se har varit på hundvimmel bland bedårande valpar på Kumla brukshundklubb, och nu vill vi samla ännu fler Kumladjur här på webben. Det spelar ingen roll vilket djur du har där hemma, alla får vara med. Och har du en bild där ni båda är med är det bara jättekul. Era namn vill vi ha, samt bostadsort. Berätta också gärna lite mer om ditt djur. Hur gammalt det är, roliga egenskaper eller historier, eller om hur det kom sig att just era vägar korsades. Mejladressen hit är [email protected]. Det går också bra att skickas bild och text till postadress NA Superlokalt, 701 92 Örebro.

Daniel Johansson.Ålder: 26 år.Bor: I Kumla.Hund: Rambo.Ålder: Åtta månader.Ras: Långhårig schäfer.Daniel berättar: ”Jag hade en hund som jag fick ta bort på grund av sjukdom, och genom min mamma fick jag se en annons i NA om valpar. Jag bor i närheten av uppfödaren, och tänkte att jag åtminstone kunde åka och titta. Rambo var störst i kullen, och lugn. Han kom lufsande fram till mig och hälsade, och sen var det kört. Jag bor ensam på landet mellan Pålsboda och Hällabrottet, så det känns skönt med en hund.”
Hundägare: Eva Lantz.Ålder: 40 år.Bor: I Hjortkvarn.Hund: Figo.Ålder: Fyra månader.Ras: Beauceron.Eva berättar: ”Figo är född hos mig, jag är uppfödare. Så jag har hans mamma och faster hemma hos mig också. Jag behöll en ur kullen, och det blev bra. Figo är min nya tävlingshund är det tänkt. Hundar har alltid varit ett stort intresse för mig.”
Hundägare: Linn Muhr.Ålder: 29 år.Bor: I Kumla.Hund: Rut.Ålder: Tre och en halv månad.Ras: Boxer.Linn berättar: ”Jag och min sambo har tre hundar. Vi hade var sin när vi flyttade ihop, och så blev det en tredje. Det var jag som sedan länge tänkt att jag ville ha en boxer, så hon är välplanerad den här lilla damen. Hon kommer från Norge.”
Hundägare: Hannah Hayes.Ålder: 13 år.Bor: I Kumla.Hund: Dizzy.Ålder: Nio månader.Ras: Pumi.Hannah berättar: ”Jag och mamma var på utställning och såg ett par nallebjörnar. Det var första gången vi såg pumi. Min pappa och lillebror var inte med, så vi var tvungna att övertala dom först om hur gulliga pumi är!”
Hundägare: Leif Huuva.Ålder: 54 år.Bor: I Kumla.Hund: Sally.Ålder: Fyra och en halv månad.Ras: Blandras av schäfer, siberian husky och border collie.Leif berättar: ”Vi fick ta bort vår labrador i somras, han blev 14 ½ år. Så läste vi på blocket om hundvalpar i Degerfors, så då åkte vi dit. Det var Sally som var på bilden på blocket, så vi tittade efter henne. Vi hoppas att hon ska bli en bra draghund så småningom, kunna bära lite packning och så. Vi går mycket i fjällen nämligen.”
Hundägare: Dennis Hanell.Ålder: 41 år.Bor: I Kumla.Hund: Nicki.Ålder: 8 månader.Ras: Staffordshire bullterrier.Dennis berättar: ”Vi var och tittade hos uppfödaren, som just fått tillbaka henne från en tidigare ägare. Vi bestämde oss för att prova ett par veckor, för att se hur det skulle gå – och sen blev hon kvar. Det är en väldigt barnvänlig ras, vilket passar bra eftersom vi har en treåring och en nioåring där hemma.”
Hundägare: Göran Larsson.Ålder: 54 år.Bor: I Sannahed.Hund: Jackie.Ålder: Fem månader.Ras: Jack russell terrier.Göran berättar: ”Jag bytte jobb, och kunde plötsligt ha med mig en hund på jobbet. Vi har haft jack russell förut, och först sa vi att vi skulle prova nåt annat. Men en kollega till min dotter har en fin jack russell-hane som precis parat sig med en tik. Så vi åkte dit och tittade. Vi ville ha en tik, eftersom vi hade en hanhund tidigare.”
Hundägare: Emma Rulander.Ålder: 28 år.Bor: I Tälle vid Brändåsen.Hund: Milly.Ålder: Tio veckor.Ras: Amstaff.Emma berättar: ”Min man ville ha en stor hund, jag ville ha en liten. Så vi tittade på hundar som är i storleken mittemellan, och fastnade för amstaff. Vi letade uppfödare, och fann en i Hallsberg. Vi åkte dit, hittade Milly – och blev kära direkt!”

Mer läsning

Annons