Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag slår Join Us igen - men återuppstår i höst?

I dag slår Kumlabornas gym Join Us igen efter tolv år, men vd:n för kommunala Kumla fastighetsbolag öppnar för en fortsättning.

Annons
Sluttränat. I dag slår Kumlabornas gym Join Us igen efter tolv år. Trots medlemmarnas protester är inte kommunen beredd att sänka hyran, men   vd:n Thage Arvidsson på Kumla fastighetsbolag öppnar för en fortsättning i höst.

Det var svårigheter med att få lönsamhet i gymmet som ledde fram till nuvarande ägare lägger ner verksamheten den sista maj.

Trots protester och en hel del skrivelser till kommunen från många av de 600 medlemmarna som tränar på gymmet har kommunen inga planer på att justera hyresnivån som är 94 000 kronor i månaden.

”Normal hyresnivå”

Instruktörerna och de som tränar på gymmet befarar att frånvaron av Join Us medför att flera små ”svartgym” skulle poppa upp.

– Vi håller en normal hyresnivå. Det här handlar inte om att hyran är för hög utan om hur verksamheten drivs, säger Thage Arvidsson som är vd för Kumlas Fastighetsbolag.

Han tycker inte att Kumlas träningsvilliga har någon anledning att oroa sig över sin fysiska status.

– Det kommer säkert att komma någon som vill dra igång gymmet. Men sommaren brukar ju inte vara högsäsong för den tyopen av verksamhet, säger Arvidsson lite gåtfullt.

Vad menar du med det? Har ni intressenter som vill ta över Join Us verksamhet?

– Jag skulle gissa att någon gång i augusti har vi en ny entreprenör i de lokalerna.

Mer läsning

Annons