Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsledare i Kumla får Kungens ungdomspris

Nästa tisdag, den 13 maj, får Roger Berger, ledare inom Kumla Kampsportföreningen utmärkelse och tio tusen kronor från ”H.M. Konungens jubileumsfond för ungdom i Sverige”.

Annons

Landshövding Rose-Marie Frebran kommer att dela ut det kungligt brevet med checken till Roger Berger på träningen i föreningens träningshall..

Roger Berger, 53, är instruktör men också ansvarig ledare för föreningens handikappgrupp. Hans engagemang kännetecknas av en vision att alla, oavsett förutsättningar ska kunna finna en idrott som passar just dem.

– Föreningen och deras verksamhet för ungdomar med funktionsnedsättning är en förebild i ett län som Örebros som har som vision att bli Sveriges mest inkluderande och tillgängliga, säger Rose-Marie Frebran, i ett pressmeddelade.

H.M. Konungens jubileumsfond tillkom på initiativ av Sveriges Lions och Svenska Scoutrådet i samband med H.M. Konungens 50-årsdag.

Stiftelsens ändamål är att främja barns och ungdoms i Sverige fostran samt stödja vetenskaplig forskning med anknytning därtill.

Roger Berger.

Mer läsning

Annons