Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Informellt och frågvist i Växthuset

Frågan var fri. Det var det som var meningen med hela kvällen när Kumla Promotion bjöd företagare och kommunala tjänstemän till Sjöparkens växthus.

Annons
Thomas och Anna Hedengren som driver butiken Broder Blå passade på att komma med lite synpunkter på miljön på torget till stadsarkitekt Christina Gustafsson. Foto: Jan Wijk

 Träffen, som ägde rum under torsdagskvällen, var ett resultat av en besöksrunda som Alf Moberg på Kumla Promotion gjort tillsammans med kommunens näringslivsutvecklare Sune Valegren.

– Under sommaren och hösten har vi besökt ett trettiotal företagare. Flera har ansett att det behövs ett enkelt sammanhang där man kan träffa kommunens tjänstemän från olika förvaltningar, berättar Alf Moberg.

Efterlysningen resulterade i torsdagskvällens möte.

– Här ska man kunna gå runt och tala med vem man vill på ett otvunget sätt, sade Alf Moberg.

Han trodde att kvällen skulle bli nyttig både för företagarna och de förvaltningschefer och tjänstemän som fanns på plats.

Kumla Promotions förhoppning är att torsdagens träff ska bli årligen återkommande.

Den som så önskade köpte sig något att äta och sedan tog samtalen fart runt borden.

Anna och Thomas Hedengren som driver butiken Broder Blå ville diskutera sin egen närmiljö på jobbet med stadsarkitekt Christina Gustafsson.

– Varför inte anlägga en skridskobana vintertid som kan användas till något annat under resten av året, funderade Anna som tycker att det behöver hända mer saker på och kring torget.

Även Hans Persson, handlare på Ica Maxi i Kumla fanns med under kvällen. Han har haft många kontakter med tjänstemän och politiker på Kumla kommun genom åren.

– Om det är lite större saker brukar vi försöka få till en träff, men det här är ett bra initiativ. Det är inte alltid man ringer upp någon för en lite mindre sak, så då är den här formen bra, sade Hans Persson.

Mer läsning

Annons