Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen skolskjuts för Lindas barn

Det blir ingen skolskjuts för Linda Zettermans barn. Barn- och utbildningsnämnden avslog medborgarförslaget på sitt senaste möte.

Annons

NA skrev i början av veckan om Linda Zetterman, som är på väg att flytta samman med en man i Kumla. Hennes två barn, som är skrivna i Lekeberg, ska bo varannan vecka hos henne.

Lekebergs kommun har beviljat barnen skolskjuts fram till kommungränsen, men Kumla kommun har avslagit skolskjutsansökan eftersom Kumla inte är barnens hemkommun.

Linda bad om att Kumla kommun skulle göra en ny bedömning, men även vid barn- och utbildningsnämndens senaste möte blev det avslag. Nämndordförande Katarina Hansson, ( S), säger så här om beslutet:

– Vi följer gällande skolskjutsreglementet. Det kan tyckas småaktigt av oss att inte tillmötesgå den här förfrågan, men likaprincipen måste gälla. Vi har drygt 100 elever i dag som i sånt fall också skulle beröras.

Finns det ingen redan befintlig skolskjuts som de här barnen hade kunnat åka med?– Nej, ingen som passar. Vi har undersökt den saken men det gick inte att lösa.

Mer läsning

Annons