Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandykillar i toppform

Det går riktigt bra för Kumla IBK P-98. Till segern nyligen i Storvretacupen kan nu också läggas helgens seger i distriktsmästerskapet i Örebro.

Annons

– Vi har ett bra samarbete i laget, och vi skjuter bra, säger Emil Eriksson, forward i laget, som förklaring till lagets framgångar på sista tiden. Nu senast med seger 5–4 i helgens DM-final där laget mötte Lindesberg.

– De var duktiga, men vi var ännu bättre och vann därför! säger Emil med ett brett leende innan han försvinner iväg med boll och klubba för dagens träning i Skogstorpsskolans idrottshall.

Kärntrupp

Kärntruppen i laget har följts åt i flera års tid. Laget bildades efter att Kumla Innebandyklubb gått ut med en intresseförfrågan och efter att Kent Andersson och Magnus Skoglund tagit på sig att träna laget.

– Vi är två gamla fotbollsspelare som leker innebandytränare, säger Kent Andersson vars son är en av lag P-98:as i dagsläget 17 spelare.

Förra året åkte laget ur direkt i grundspelet vid Storvretacupen, som är den största existerande cupen i innebandysammanhang.

Att med det utgångsläget sedan gå till seger i årets cup kom som en riktigt glad överraskning för både tränare och spelare.

Må bra och ha kul

– Det kunde ju onekligen bara gå bättre än förra året. Och nu när vi vunnit väljer vi nog bort Storvretacupen till förmån för något annat nästa år, säger Magnus Skoglund.

Båda tränarna säger att de hela tiden inpräntar i grabbarna att de först och främst ska sträva efter att må bra och ha kul.

– Att få stå där i rampljuset och ta emot allas jubel från läktaren – det kanske är enda gången de får uppleva det och då ska de verkligen passa på att njuta av det, säger Kent Andersson.

Mer läsning

Annons