Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intagen kan få halverad telefontid med hustrun

En intagen på Kumlaanstalten bör få sin telefontid med frun halverad, anser Kriminalvården. Myndigheten kräver att kammarrätten river upp beslutet om 20 minuters samtalstid.

Annons

Den intagne på anstalten i Kumla har klagat till förvaltningsrätten och menat att han vill prata längre med sin fru i telefon. Förvaltningsrätten i Karlstad gav mannen rätt, han ska få prata med hustrun i telefon 20 minuter i veckan, istället för tio.

Kriminalvården motsatte sig beslutet men rätten menade att en utökad samtalstid inte kan påverka anstaltens resurser nämnvärt. Några andra skäl till att mannen ska nekas längre samtal, som säkerhetsskäl, har Kriminalvården inte angett.

Nu har fallet överklagats till kammarrätten. Kriminalvården håller med om att resurserna inte påverkas nämnvärt av det enskilda fallet men det är principiellt viktigt, anser myndigheten.

”En sådan utökning av samtalstiden för flera intagna skulle väsentligt påverka anstalten Kumlas resurser” skriver Kriminalvården som dessutom påpekar att frågan inte kan beslutas av förvaltningsrätten.

Mer läsning

Annons