Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte fler sökande till JN-gymnasiet

Inga befintliga program läggs ner på John Norlandergymnasiet. Utifrån de senaste omvalssiffrorna får dock politikerna bestämma om nya program ska startas.

Annons

Senaste elevprognosen visar att 70 elever söker till gymnasiet i Kumla i höst, det vill säga lika många som innan omvalet i mitten av maj. Detta trots att JN-gymnasiet satsat extra på marknadsföring.

Flest elever tycks söka till de yrkesförberedande programmen, medan de studieförberedande programmen har svårare att locka elever.

Siffrorna ska nu analyseras och så får politikerna se vad sökmönstret får för konsekvenser för vilka utbildningar skolan erbjuder i höst.

– Det vi vet säkert nu är att de befintliga programmen kommer att finnas kvar, säger skolan rektor Ted Rylander.

Däremot är det upp till politikerna i gymnasienämnden att fatta beslut om några nya program ska startas. De program som skolan har för avsikt att starta till hösten är samhällsvetenskapsprogrammet, estetprogrammet med rockinriktning, teknikprogrammet samt barn- och fritidsprogrammet med träning och gyminriktning.

Om det bedöms att elevunderlaget är för litet kan det bli så att det inte blir några nya program, eller att bara några av de planerade utbildningarna startar.

Mer läsning

Annons