Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning av ungdomshörna

På onsdag den 22 september blir det formell invigning av Kumla biblioteks ungdomshörna, som togs i bruk i våras.

Annons

Klockan 17 invigningstalar Björn Eriksson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Dessförinnan finns möjlighet att umgås under en halvtimmes mingel, då popbandet Älska Mats spelar. De 50 första ungdomsbesökarna får en pocketbok.

Under kvällen kommer även författaren Caroline Engvall att finnas på plats för at presentera sin bok ”14 år till salu”. Förbokade skolklasser kommer ta del av detta.

Ungdomshörnan, som ligger till vänster innanför entrén till biblioteket mellan receptionen och Café o Le, innehåller förutom ungdomsböcker även en mindre scen och sköna möbler bakom avskärmande draperier.

Personalen på Kumla bibliotek har med den nya avdelingen velat skapa en välkomnande miljö för Kumlas unga att träffas på.

– Ungdomshörnan har varit i bruk sedan i våras, men vi är så nöjda med den så vi tyckte att den förtjänade en invigningskväll i efterhand, säger bibliotekarie Linda Berg Ottosson.

Har ungdomarna upptäckt och börjat använda sig av ungdomshörnan?– Ja, inte minst har gymnasieungdomarna det som uppehållsrum under dagtid och senare på dagen brukar högstadieungdomar vara där.

Mer läsning

Annons