Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ismannen Jonny Persson

Han har varit med sedan uterinkens tid, han är för många liktydig med ishallen. NA tog sig en liten pratstund med Jonny ”Iceman” Persson.

Annons

Vi sitter på Kumla Hockeys kansli, och över en kopp kaffe berättar Jonny Persson, av de flesta kallad ”Iceman” om sin tid runt hockeyn i Kumla.

– Namnet Iceman kom ganska omgående eftersom ismaskinen vi hade då hette iceman, sedan stod det också på våra jackor, men det var jag som blev iceman och så har det fortsatt.

Inte intresserad av Hockey

Trots att han varit i ishallen sedan den byggdes (1988) har han aldrig varit särskilt intresserad av att titta på hockey.

– Det händer att jag frågar vad det står, även om det är jag som kör ismaskinen på matcher. Jag tittar inte på hockey eller egentligen någon annan sport heller, jag är inte speciellt intresserad av saker jag inte själv håller på med. Likadant är det med speedway som de flesta här är väldigt intresserade av, jag har sett max tre matcher i hela mitt liv. Jag är inget sportfreak direkt, det ska vara något extra för att jag ska kolla, till exempel om det kommer något udda som man inte sett förut

Ordning och reda i Ishallen

Trots sitt svala intresse för hockeyn råder det inga tvivel på att det är ordning och reda som gäller i Ishallen från Jonnys sida.

– Jag lägger inga fingrar emellan vare sig det gäller barn eller vuxna, om man spelar i föreningen eller inte, jag ser ingen skillnad på det. Jag vill inte ha någon fritidsgård här. Anledningen till att man kommer hit måste ju ändå vara att åka skridskor eller lira hockey och jag hjälper gärna till, om jag har tid, med att knyta skridskor och sådant om någon behöver hjälp med det under allmänhetens åkning avslutar Jonny innan han beger sig ut i ishallen igen.

Ska månne isen spolas?

Mer läsning

Annons