Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag ville trycka tillkäften på den grisen"

En livstidsdömd fånge har dömts för grov misshandel av en annan intagen på Kumlafängelset. ”Jag ville trycka till käften på den grisen!” förklarade mannen i domstolen.

Annons

Förutom att den morddömde 37-åringen inte gillade den andre fången angav han ett annat skäl till misshandeln: Han var missnöjd med hur han och andra fångar behandlades på avdelningen och ville därifrån. Han föredrog isoleringsavdelningen i stället.

37-åringen attackerade medfången bakifrån. Denne försökte fly in i ett träningsrum, men 37-åringen följde efter.

Brutal misshandel

Misshandeln blev brutal med både slag och sparkar mot huvudet.

Den misshandlade fick bland annat näsan avslagen och han hade ont i minst en månad efteråt. Han får nu 27 300 kronor i skadestånd.

37-åringen var även åtalad för grovt narkotikabrott, sedan man funnit närmare 130 gram amfetamin i hans cell på Hall. Narkotikan låg i nio små förpackningar i ett tvättpaket.

Men han frias från det brottet. Tingsrätten menar att det finns en möjlighet att någon annan placerat tvättpaketet cellen.

Den grova misshandeln bedömer tingsrätten skulle ge 1,5 års fängelse. Men eftersom mannen redan är dömd till till livstids fängelse påverkar det inte hur länge han får sitta i fängelse.

Mer läsning

Annons