Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Januari: Ebba Franzon

2012 års första ”Månadens kumling” heter Ebba Franzon. Hon är nio år, och går till vardags i tredje klass på Hagaskolan. På fritiden handlar det om gymnastik i Kumla GF.

Annons
Ebba Franzon. Gymnastiktjej i Kumla, och Kumlasajtens ”Månadens kumling” i januari 2012. BILD: HELÉNE BERZELIUS

Hur kom det sig att du började med just gymnastik?– När jag var liten gillade jag att hjula och sånt, så mamma tyckte jag skulle börja på gymnastik. Det var när jag var sex år.

Hur ofta tränar du?– Fyra pass i veckan fördelat på tre dagar. Det blir 7,5 timmar i veckan. Ibland tränar vi vanlig gymnastik med volter och sånt, och en dag i veckan tränar vi på fristående som blir nästan lite som dans.

Och så tävlar ni också har jag hört?– Ja, den senaste tiden har vi tävlat jättemycket, och det är jättekul för då får man visa upp vad man kan. Vi har varit på massor av ställen.

Vad är roligast med gymnastik?– Jag tycker att allt är roligt, men kanske att träna ”flickisar”. Det är en slags bakåtvolt.

Vad gör du annars, när du inte tränar?– Är med min familj. Min mamma och pappa heter Lotta och Niklas, och så har jag tre syskon som heter Jakob, Malin och Elin. De är äldre än jag alla tre.

Har du bott i Kumla i hela ditt liv?– Ja, till och med i det här huset. Det är bra i Kumla, här finns alla mina kompisar. Min bästa kompis heter Elsa, och går också på gymnastiken. Och så gillar jag min skola också.

Finns det nåt du saknar i Kumla?– Ja, en sån gympahall som de har i Katrineholm. Det är en speciell hall för gymnastik, och där står alla redskapen alltid framme så man inte behöver plocka fram dem varje gång. Vi var där och tränade en gång, och det var jätteroligt. En sån hall skulle jag vilja ha här i Kumla.

Mer läsning

Annons