Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel för jättekör i Kumla kyrka

Nära 100 sångare plus en stor publik stämde in i tonerna av Abbalåten ”Ring ring” på söndagens stora körkonsert i Kumla kyrka.

Annons
Alla sjöng med i Waterloo. I slutsången dirigerade Krister Kallin sångarna i hela Kumla kyrka.

Det finalen på en veckas intensivt repeterande under ledning av dirigenten Krister Kallin från Örebro. Temat för konserten med den stora kören var Benny Anderssons musik.

– Vi har sjungit i nära 1500 timmar har jag räknat ut, inledde Krister Kallin.

Kören var en blandning av medlemmar ur Sveriges körförbund. Många av sångarna sjunger till vardags i någon av Krister Kallins sju körer i Örebro. Med i programmet fanns också Coronakören från Kumla, som på egen hand framförde sången Vilar glad, som Benny Andersson skrev till kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop. Till körerna spelade proffessionella musiker, bland annat ur Svenska kammarorkestern.

Konferencier Roffe Lundin, som också sjöng med i jättekören, presenterade en blandning av låtar.

– Jag och Benny Andersson föddes samma år, och när vi bara var 20 år, skrev han den här poplåten. Det blev Hepstars andra hit, presenterade han och kören sjöng det gamla örhänget Sunny Girl.

Körsångarna hade under sångveckan möjlighet att träna solosång tillsammans med sångcoachen Magdalena Eriksson. En av dem som gjorde det var Ann-Christin Olsson, som sjöng O klang och jubeltid.

En resa bakåt i tiden och över Atlanten blev det också, till Kristina från Duvemåla. Styckena ur musikalen framfördes av Lilla Kristina-ensemblen, som sedan tidigare har ett musikalprogram för konsert. Ur Chess, framförde Krister Kallin själv stycket Anthem. Avslutningsvis stämde de flesta i den fullsatta kyrkan in i eurovision-vinnarlåten Waterloo, som i år fyller 40 år, och applåderna ville inte sluta. Kören fick lov att bjuda på ett extranummer: Thankyou for the music.

Mer läsning

Annons