Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jurister kopplas in angående stationsförsäljningen

Än är inte sista ordet sagt kring Kumlas stationshus. Kommunen kopplar nu in jurister för att undersöka om de kan ändra Jernhusens beslut att sälja till familjen Nordvall.

Annons

– Vi ska koppla in jurister på det här, för att se om vi kan driva frågan vidare, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson, (S).

– Det beslut som nu tagits är inte rimligt. Mycket har gått fel under resans gång, säger vd för Kumla Fastigheter AB Thage Arvidsson.

Turerna har varit minst sagt många kring Kumla stationshus. När det ursprungliga avtalet mellan familjen Nordvall och Jernhuset för en månad sedan visade sig inte längre gälla, föll även kommunens förköpsrätt och hela historien var tillbaka på ruta ett.

I det läget bestämde sig Kumla kommun för att återigen försöka förmå Jernhusen att sälja stationshuset till dem.

Hänvisade till bolagsordningen

Ks-ordförande Lennart Eriksson, (S), och tekniske chefen Per Halldin skrev ett brev till Jernhusen.

– Vi hänförde i brevet till Jernhusets bolagsordning, där det står att kommunerna i första hand ska få köpa stationshus, säger Lennart Eriksson.

Men Jernhusen svarar att tänker fullfölja sin försäljning till familjen Nordvall.

– Vår inställning är att vi först gav kommunen all möjlighet att köpa stationen. De visade ett tydligt ointresse för detta, och då blev istället familjen Nordvall, efter budgivning, köpare. Vi känner oss moraliskt förpliktigade att fullfölja den affären, säger Amir el-Sayed på Jernhusen.

Besvikelsen från kommunen sida är stor. Och de är beredda att, om möjligt, strida vidare för ett köp.

Läs mer i tisdagens NA.

Mer läsning

Annons