Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kafferast ska ge säkrare trafik

Kaffe, saft, kaka och broschyrer. Nykterhetsförbunden Blå Bandet och MHK och har dukat upp fikabordet ute på Sickelsta rastplats.

Annons

På parkeringen står det en husbil och några få personbilar. Under tak står Irene Johansson från Blå Bandet och plockar med informationsfoldrar.

– Tidigare i dag kom en hel busslast med turister som stannade och fikade. Det var roligt och dem var väldigt positiva till detta, säger Irene, medlem i Blå Bandet.

Fram till och med söndag står de både på västra och östra sidan för att servera kaffe och prata med dem som vill.

– Vi delar ut allmän information gällande trafikmärken och berättar var de hittar bra rastplatser under vägen. Det är viktigt att stanna till för att vila och äta när man är ute på vägarna och kör.

Under ett tiotal år har nykterhetsförbunden ställt upp kaffebordet och informerat om hur resenärerna kan köra säkert i trafiken.

– I dag är vi inte lika många medlemmar i Blå Bandet som vi var förr. Därför är samarbetet med MHF väldigt bra. Vi jobbar ju med samma syfte.

De flesta medlemmarna är i medelåldern. För att få in yngre har Blå Bandet startat en barngrupp. De träffas på torsdagsförmiddagarna då barnen leker och föräldrarna pratar och umgås med varandra.

Mer läsning

Annons