Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kävestas konstelever ställer ut

Eleverna på Kävesta folkhögskolas konst- och formgivningslinje ställer ut på Kumla bibliotek fram till och med den elfte januari. I går var det vernissage.

Annons
Kävestaeleven Karolina Gustafsson ställer bland annat ut

Efter att ha ställt i ordning konstverken under sju timmar i fredags var det dags för ridå i går. Ulla Wiberg, som varit rektor på skolan tidigare, höll ett tal innan gästerna tog del av konstverken.

– Det är häftigt och väldigt varierat. Det är några som sticker ut och är lite vågade. Så mycket kreativitet, säger Ulla Wiberg efter att ha tittat närmare på alstren.

Det som visas upp är konstverk som eleverna har skapat under höstterminen. Eleven Agneta Bäckman ställer ut ett silverarmband kallat ”Följ mig upp”. Det är bågformat efter inspiration från en sminkpensel:

– Vi fick ett föremål att hitta inspiration i från. Det är väldigt spännande med silver. Vi fick först öva med koppar, då kunde man experimentera mer, säger Agneta Bäckman.

Två bitar blev över från armbandet. Av dem gjorde hon en ring.

På väggarna hänger flera olika screentryck. Karolina Gustafsson har gjort sina efter blyertsskisser:

– Jag gjorde skisser på höstlovet av vissnade orkidéer. Jag scannade in de i datorn och förde över på screentryck. Jag har tryckt på vanligt bomullstyg, berättar Karolina Gustafsson.

I en glasmonter visas även hennes ”Stimvisp”, ett silverföremål skapat efter inspiration av en visp.

Hur är det att utgå från föremål som inspiration?

– Det är jättebra för det får en att tänka kreativt, utanför ramarna. En visp är inte bara en visp, säger Karolina Gustafsson, som funderar på att söka designlinjen på HDK i Göteborg efter Kävesta.

Läs mer i söndagens NA.

Johan Wimans temperamålning
Karin Rämgård Östlunds rakubrända keramikskulptur

Mer läsning

Annons