Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenyansk seger med nytt banrekord

Förhandssnacket inför helgens Semesterhalvmara handlade om kenyanen Richard Kipngetich Korir och det var också han som vann i det långa loppet. I det kortare milloppet vann Jakob Olars.

Annons
Startögonblicket. 21 kilometer väntar för de 129 löpare som kom till start i den tredje Semesterhalvmaran som utgick från Torp. Bild: JAN WIJK

Det var en påtagligt nöjd tävlingsledning som kunde meddela att en kenyansk löpare skulle vara med på startlinjen på Torpområdet i lördags.

Det visade sig att Richard Kipngetich Korir befunnit sig på Torp någon vecka tidigare under midsommarkonferensen och då fått höra om loppet. Anmälan fixades och Richard Kipngetich Korir blev genast favorit, eftersom han bland annat tidigare i sommar gjort bra resultat i Karlstad stadslopp.

Nytt banrekord

Och det var en favorit som höll. Kipngetich Korir putsade det tidigare banrekordet på semesterhalvmaran med lite drygt fem minuter och sprang in på 1.12.36 i det tämligen varma och blåsiga vädret. Snabbast i damklassen var IF Starts Lotta Lennartsson med 1.24.54.

Det var bland annat de två tidigare årens extremt varma väderlek som gjorde att arrangerade Kumla Skidförening valde att lägga loppet på kvällen. Förhoppningen var att det skulle locka fler löpare.

– Förra året var tävlingen samtidigt distriktsmästerskap och det drog några extra, och eftersom vi har lika många startande i år, så då har ändringen haft önskad effekt, noterade tävlingsledaren Sven Pettersson.

En annan förändring var att det dessutom arrangerades ett millopp som lockade 27 startande. Den drygt dubbla distansen lockade 129 löpare.

Fullständiga resultatlistor finns på www.kumlaskidforening.se

Vatten och uppmuntran. Efter drygt halva loppet fanns en av vätskekontrollerna. Förutom vatten och sportdryck erbjöds uppmuntrande rop. Från flera håll hördes bland annat: ”Heja pappa”. Bild: JAN WIJK

Mer läsning

Annons