Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kickbike nyast i huset

I dag fyller aktivitetshuset i Kumla fem år, som firas med öppet hus och gratis åkning. En av de nyaste sporterna man kan utöva i huset är kickbike, något som man kan tacka Victor Lundqvist för.

Annons
Utomhussäsong. Kickbike är ett stort intresse för 14-åriga Victor Lundqvist.  När det är fint väder kör han ofta utomhus, men på vintrarna blir det i Aktivitetshuset.

Victor Lundqvist är snart 14 år och går i sjuan på Skogstorpsskolan. Sedan drygt ett år tillbaka åker han kickbike, en slags sparkcykel som blivit allt mer populär.

– Det är lätt att köra och det är kul för att man är ute hela tiden, säger Victor när vi träffas på tisdagseftermiddagen efter skolan.

Vid den här årstiden när det är fint väder blir det ungefär en kväll i veckan på Aktivitetshuset. På vintrarna, när det inte går att åka utomhus, är han där varje kväll som Ung Fritid har öppet.

Redan när han gick i fjärde klass besökte han Aktivitetshuset, men då var det skateboard som gällde. Men kickbike lockade mer, även om man inte fick köra inomhus.

– Det man står på är av stål, och då kör man sönder ramperna som är av trä, förklarar Victor, som tyckte det var synd och att det borde gå. Han kom själv på en lösning på problemet.

Genom att tejpa på bitar av skumgummi från sitt- eller liggunderlag skyddas underlaget och kickbikes är nu ett av de nyare tillskotten på Aktivitetshuset.

– Fler och fler har börjat åka nu, säger Victor och medger med ett leende att det blir en viss åtgång på liggunderlag.

Det är framför alla sporten som lockar Victor till Aktivitetshuset, men det är också en plats för att träffa både befintliga och nya kompisar.

– Det blir ju som en fritidsgård. Jag har till exempel träffat ett gäng från Hallsberg som också kör kickbike.

Mer läsning

Annons