Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med ny rektor på Vialundskolan

Rekryteringen av en ny rektor till Vialundskolan tog en oväntad vändning i slutet av förra veckan.

Annons

Sedan skolans rektor Per Bernestål meddelade att han ville lämna sin post i slutet av förra läsåret inleddes en rekryteringsprocess. I den utkristalliserades fyra namn vilka kallades till intervju i förra veckan, men längre än så gick inte processen.

– En av de intervjuade har avböjt då denne redan fått ett annat jobb. De övriga tre har vi valt att inte gå vidare med, säger tillförordnade förvaltningschefen Rolf Östman.

Vid en närmare granskning av de övriga tre sökandes referenser visade de sig inte riktigt hålla måttet.

I stället blir det nu Stefan Lövgren som får förtroendet.

– Som läget ser ut just nu tror jag att det här blir en bra lösning. Stefan Lövgren har bevisat att han är en duktig rektor, förklarar Östman.

Lövgren som började som lärare på John Norlander-gymnasiet har fram till i dag hunnit med att vara både rektor och gymnasiechef på skolan.

Lövgren, som kommer från ett bemanningsföretag, fick hoppa in som tillförordnad rektor på John Norlander-gymnasiet när skolans dåvarande rektor hoppade av redan efter en termin. Lagom till att gymnasiet lyckats rekrytera en ny rektor fick han axla rollen som gymnasiechef när Rolf Östman fick ersätta Leif Lindström som förvaltningschef i somras.

Nu när Rolf Östman återgår till jobbet som gymnasiechef i mitten av oktober, blir Lövgren fri att ta sig an jobbet som rektor på Vialundskolan.

I går blev personalen på Vialundskolan informerad om att det blir Stefan Lövgren som tar över som rektor efter Per Bernestål redan den 1 november. Han kommer att fungera som rektor på skolan minst fram till sommaren.

Till våren kommer troligtvis en ny rekryteringrunda att inledas.

– Det är önskvärt att Vialundskolan får en rektor som kan jobba långsiktigt med skolans utveckling, säger Rolf Östman.

Lövgrens rektorstjänst på Vialundskolan ska slutgiltigt vara färdigförhandlad nu på fredag.

Mer läsning

Annons