Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Klimatet är bra på alla våra skolor.

 – Klimatet är bra på alla våra skolor. Det låter som Vialundskolan skulle ha ett riktigt elände, men den beskrivningen ställer jag inte upp på, säger Katarina Hansson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Annons

Katarina Hansson menar att Vialundskolan visserligen har problem att jobba med, men vill inte kalla dem akuta. Bristen på tillgängliga vikarier ser hon som en av huvudorsakerna till den uppkomna situationen.

– Det är aldrig bra när elever inte deltar i undervisningen. Det måste vi jobba hårt med genom täta kontakter med både eleverna och deras lärare. Vi vill att både elever och personal på Vialundskolan ska ha en bra arbetsmiljö, där eleverna når måluppfyllelsen under kommande läsår.

Innebär det att skolan kommer få mer pengar till hösten?– Nej, arbetet måste ske inom befintlig ram. Områdeschefen tittar just nu tillsammans med skolans rektor på hur stödorganisationen på Vialund ska läggas upp till hösten.

Kommer deras arbete göra att situationen förbättras?– Jag hoppas verkligen det. Vi har duktiga rektorer, de brukar klara ut det.

Vad är din kommentar till de lärare som tycker att ni politiker inte lyssnar till dem?– Det är tråkigt att få höra sånt. De fackliga organisationerna för gärna fram att vi politiker inte lyssnar, så länge de inte får saker dithän de själva vill. Jag har mycket kontakt med våra rektorer och även annan skolpersonal och tycker att jag håller mig väl informerad, säger Katarina Hansson.

Senast den 2 augustiÅsa Eriksson

Mer läsning

Annons