Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klipp väcker minnen till liv

Nostalgiträffarna på Kumla stadshus är framme vid terminsslut. I morgon är sista mötet för säsongen.

Annons
Populärt nöje. Karl-Erik Forslind, Bo Larsson och Stig Askhem är några av nostalgigruppens dryga 30-talet medlemmar. Varje fredag samlas de för att gå igenom Carl Lundholms flitiga saxande bland sportreferaten.

Varje fredag i Kumla stadshus hålls ett möte för Kumlas idrottsnostalgiker.

Där går de igenom de 104 pärmar som är fulla av noggrant sorterade sportreferat. Tidningsurklippen sträcker sig flera decennier tillbaka i tiden, och är resultatet av Carl Lundholms flitiga engagemang.

Stark anda

Andan inne i rummet vid dessa träffar är starkt och hålls uppe av medlemmarnas stora sportintresse. Samtidigt är det en väldigt social tillställning.

Det händer också att någon kan berätta för gruppen om deras egna upplevelser vid händelsen som man har läst ur ett sportreferat. Hittar man något specifikt och speciellt som man sökt efter så kopieras det upp. Medlemmarna kan också ta med sig egna bidrag till de nostalgiska sportmötena.

Bo Göran Anderson har själv varit med bland dessa sportnostalgiker i cirka tre år, men arrangemanget är mycket äldre än så.

– Förra fredagen var vi upp till 30 stycken som samlades, men vi kan bli ännu fler. Jag skulle väl säga att snittalet ligger mellan 25 till 35 stycken.

Dragit i gång

Esso Engwall och Olle Johansson är de som tillsammans dragit i gång de hela, och är själva fortfarande aktiva medlemmar.

– Nu är det bara två fredagar kvar tills vi slutar för terminen, men intresset är så pass stort att vi garanterat kommer fortsätta ett bra tag till, säger Bo Göran.

Kvinnligt inslag. Den gångna säsongen har nostagiträffarna i Stadshusets Kumlarum utökats med kvinnligt deltagande. Det är Margareta Pettersson och Annika Pihl som givit kvinnlig bredd åt botaniserandet bland sportreferaten i klippalbumen.

Mer läsning

Annons