Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komikern Lasse Eriksson fick Kumlas S att ståupp

När socialdemokraterna i Kumla höll sitt första möte för 100 år sedan, fick det hållas i smyg i de södra utkanterna av Kumla.

Annons
Ståupparen Lasse Eriksson gav publiken tillfälle att brista ut i skrattparoxsysmer när han beskrev hur synsättet på hur rätt normer och förhållningssätt har ändrat sig under det sekel Kumla socialdemokrater funnits.

I går tog partiet rejäl revansch när de firade sina 100 år i hjärtat av Kumla.

Trots att regnet hängde hotfullt i luften hade en hel del kumlingar sökt sig till Kumla Promotions sista Kumlasjönt – och extrainsatta med anledning av 100-årsfirandet – i Djupadalsparken.

Månne var det musikerna Henrik och Björn Hagel som såg till att regnet höll sig borta genom att utmanade vädrets makter med att spela Creedence Clearwater Revivals Have You Ever Seen The Rain.

Hur som helst behövde inte S-veteranen Sölve Persson bry sig om störande nederbörd när han fick tio minuter på sig att redogöra för partiets tio decennier.

Betydligt mer tid ståupparen Lasse Eriksson på sig för att botanisera i hur värderingar, normer och förhållningssätt förändrats under det sekel som socialdemokraterna i Kumla funnits.

Iklädd chockröda byxor skickade han en humoristisk passning till de S-märkta politikerna att de måste ta hänsyn till de nya tiderna som råder och därmed de nya värderingar. Han tipsade om att en välbalanserad mix av det gångna seklets inledande ideal välbalanserat mixat med dagens normer och värderingar vore något som skulle passa socialdemokratin. En insikt som säkert inte tog den närvarnade S-toppen på sängen.

Däremot fick sig de närvarande magarna ett välbehövligt workout-pass.

Som helehet är Anneli Nilsson på Kumla Promotion mer än nöjd med årets säsong av Kumlasjönt.

– Det har gått över förväntan, jag tror att vi slår förra årets publiksiffror med lätthet, säger hon.

Framgångskonceptet har varit årets fina väder kombinerat med ett mer varierat program.

– I år har vi haft något för alla åldrar, summerar Anneli Nilsson.

Kumlas starke man Dan-Åke Moberg garvade extra gott när Lasse Eriksson häcklade Fredrik reinfeldt och den borgerliga alliansen.
Gratis ballonger till barnen och kaffe till de äldre bjöd socialdemokraterna på vid sidan av ståupparen Lasse Eriksson när de firade den publika dlen av sitt 100-årsfirannde i Djupadalsparken på onsdagskvällen.

Mer läsning

Annons