Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen står fast vid ridskoleavtal

I ett yttrande till förvaltningsrätten i Karlstad vidhåller Kumla kommun att det är rätt att subventionera ridlektioner vid Sickelsta ryttarcenter.

Annons

Det var i mitten av november förra året som ägarna till Folkatorps ponnyridskola överklagade till förvaltningsrätten att Kumla kommun beslutat att subventionera en enskild ridskola.

Detta sedan de i samtal med kommunen fått visshet om att en bidragsansökan från dem skulle ha fått avslag.

Tre paragrafer

Skälet till överklagandet var att de anser att kommunen brutit mot tre paragrafer i kommunallagen samt lagen om offentlig upphandling.

I sitt yttrande står alltså Kumla kommun fast vid sitt beslut att under tre år subventionera ridverksamheten vid Sickelsta ryttarcenter med totalt 1,8 miljoner kronor.

I sitt överklagande påpekar ägarna av Folkatorps ponnyridskola att marknadspriset för en ridlektion i Örebro län ligger på 150 kronor.

De finner det då märkligt att priset vid Sickelsta ryttarcentrum endast minskas med 25 kronor då kommunen subventionerar lektionerna med 114 kronor.

Tidsbegränsat

I svaret till förvaltningsrätten motiverar kommunalrådet Lennart Eriksson (S) beslutet med att uppgörelsen är tidsbegränsad samt endast berör ungdomar mellan 12 och 18 år.

Därför yrkar han att förvaltningsrätten ska avslå överklagandet från Folkatorps ponnyridskola.

Mer läsning

Annons