Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult rycker in som socialchef

Efter att tre chefer lämnat sina tjänster på socialförvaltningen har nämndordförande Gunnel Kask (S) fått sätta samman ett temporärt lag som ska driva verksamheten.

Annons

För Catarina Carlsson som gör sin sista dag på socialchefsposten i dag, lördag går Jukka Tekonen in som ställföreträdande på halvtid.

Ledningen blev nöjd

Jukka Tekonen var den som utredde individ- och familjeomsorgen åt kommunen. Ett arbete som kommunledningen blev nöjd med och som medfört att prognosen för enheten nu pekar mot ett efterlängtat nollresultat.

Därför föll tankarna åter på Tekonen, som varit socialchef i Karlskoga, då Catarina Carlsson sade upp sig.

– Vi lärde känna varandra under ifo-utredningen och han ger intryck av att vara stabil och ha sunt förnuft, säger Gunnel Kask.

Rekrytering inledd

Tekonen kommer att fungera som socialchef under perioden 1 april till och med sista september. Då hoppas Gunnel Kask ha fått fram en ny socialchef genom den rekryteringsprocess som redan inletts.

Tekonens halvtid kommer att täckas upp av två enhetschefer på individ- och familjeomsorgen – Anneli Koivuniemi och Gabriella Mueller Prabin. De två kommer att bli ställföreträdande för Tekonen som är ansvarig för den fastighets- och lokal-översyn som pågår i Karlskoga kommun på sin andra halvtid.

När det gäller förra äldrechefen Catarina Rosencrantz ersättare är tre intressanta sökande intervjuade och nästa vecka hoppas Kask att ha fått fram ett namn till den posten. Fram tills dess går Lena Berg, som är enhetschef vid hemtjänsten, in som tillförordnad äldreomsorgschef.

Catarina Carlsson blir som tidigare aviserats kvar inom Kumla kommun. Hon kommer att arbeta med it-frågorna kring det servicecenter som beslutats på kommunstyrelsenivå.

Mer läsning

Annons