Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körer i Kumla och Hallsberg samarbetar om Chess

I ett samarbete över kommungränsen framför körerna Tre nycklar och Cum Vox nio stycken ur musikalen Chess. Den 10 maj blir det konserter i Kumla och Hallsberg.

Annons
Repetition. I Johanneskyrkan pågår repetitionerna inför konserten med Chesstema den 10 maj. Körerna Cum Vox och Tre Nycklar samarbetar. Båda körledarna, Teddy Sundquist och Annika Jorstig, sjunger solo.

KUMLA/HALLSBERG. Idén om samarbete föddes när Annika Jorstig, dirigent i Cum Vox, var solist i Tre nycklars Mozartkonsert i höstas.

– Vi kom ganska snart på att vi ville göra något tillsammans i körerna, säger Annika.

De enades om musik ur musikalen Chess. Under våren har kören repeterat tillsammans.

– Det har varit väldigt kul och det blev både ett socialt och ett musikaliskt möte, säger Roger Lindgren, som är kassör i Cum Vox.

Cum Vox fyller dessutom 30 år i år.

Chess är skriven av Björn Ulvaeus och Benny Andersson och handlar om ett parti schack mellan supermakterna USA och Sovjet, som utvecklas i andra riktningar. Teddy Sundquist som är dirigent i Tre nycklar, har arrangerat sångerna så de passar speciellt för körerna i Kumla och Hallsberg.

Först blir det konsert i Johanneskyrkan i Kumla klockan 15 och sedan klockan 18 i Tingshuset i Hallsberg. Förutom sångerna från Chess framför körerna också melodier ur sin egen repertoar. Konserten sker i samarbete med ABF och Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer läsning

Annons