Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körsång förenar de nordiska vänorterna

I helgen är Kumlakören Cum Vox värd för en nordisk körträff. Utbyte av erfarenheter, sociala aktiviteter och en stor konsert i Kumla kyrka står på schemat.

Annons
Körövning. Tillsammans med körledare Annika Jorstig övar Cum Vox inför lördagens konsert.Foto: Veronica Svensson

I morgon fredag anländer de, vänortskörerna från Sibbo i Finland och Aurskog i Norge. Förberedelser inför träffen har pågått sedan ett halvår tillbaka.

– Det blir ett kulturutbyte med glädjen i högsätet, säger Roger Lindgren, styrelsemedlem i Cum Vox.

En av höjdpunkterna är lördagens konsert i Kumla kyrka. Med närmare 80 sångare utlovas ett maffigt framträdande.

– Vi börjar med ett gemensamt nummer. Sedan kommer varje kör att sjunga ett antal sånger var för sig. Vi avslutar med att gemensamt sjunga Anthem, förklarar Marianne Tjäderbäck, ordförande i Cum Vox.

Körerna kommer också att utbyta erfarenheter och sjunga tillsammans, och även mer sociala aktiviteter som att besöka Konst på hög i Kvarntorp planeras.

– Det ska bli jätteroligt att få jobba med så många sångare, och även tillsammans med de andra ledarna från andra kulturer, säger körledare Annika Jorstig. Hon ska tillsammans med de andra ledarna hålla i en workshop där körerna blandas och får sjunga olika genrer.

För två år sedan var finska kören värd för träffen. Tanken är nu att utbytet ska återkomma vartannat år och orterna får turas om med värdskapet.

Mer läsning

Annons