Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort fullmäktigemöte i filmstudion

En timmes guidad visning av filmstudion, men endast 40 minuters mötestid. Politikerna syntes längta ut i den vackra försommarkvällen, då måndagens fullmäktigemöte klarades av mycket snabbt.

Annons

Filmstudion i Hällabrottet var plats för fullmäktigemötet, där politikerna efter en guidad visning intog sina platser vid bord med vita dukar. Ledamöterna var föga debattsugna, på en dagordning där bland annat miljöprogrammet fanns med.

Miljöpartiet med Mats Gunnarsson i spetsen fick inte gehör för sina förslag till justeringar, att miljömål 13 innehållandes ett rikt odlingslandskap skulle priorieras högre samt att andelen miljöbilar ska uppgå till 70 procent senast år 2016. Han tackade ändå artigt som så ofta förr flertalet gånger för att det nu getts ett utförligt svar.

Det kan för övrigt finnas anledning att återkomma till efterlevnadsgraden av de nu antagna miljömålen. I remissyttrandena flaggar i stort sett alla nämnder för att det krävs mer pengar om målen ska kunna uppnås:

Socialnämnden: ” Det krävs investeringar som inte ryms i socialnämndens nuvarande budget för att kunna uppnå de föreslagna målen”.

Barn- och utbildningsnämnden samt gymnasienämnden: ” Dock måste förutsättningar finnas inom budgetram för att förverkliga målsättningen”.

Tekniska kontoret: ” Troligen behövs en större utökning av budgeten än föreslagna 3-4 procent per år för att nå etappmålet”.

Vid sidan av pengar är tid en annan bristvara som framskymtar som besvärande för att uppnå miljömålen. Så till exempel får Naturskyddsföreningen till svar att miljö- och byggnadskontoret inte kommer hinna med att under året besöka de företag som värms upp med olja eller direktverkande el och inte heller göra en inventering av skyddade naturområden.

Mot slutet av mötet presenterades en ny motion av Stefan Svensson (S), om ett konst- och kulturkollo. Tanken är att skollediga barn och ungdomar på sommaren ska erbjudas dagkollo där de får möjlighet att utveckla sitt konstintresse.

Mer läsning

Annons