Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraxkompaniet frälste publiken

I skepnad av Sankte Per lotsade Dan Åke Moberg revygruppen Kraxkompaniet genom pärleporten och in de nya lokalerna i gamla Centrumkyrkan vid lördagens premiärföreställning.

Annons
Erica Karlsson, Susanne Karlsson och Ulrika Tångring fullkomligen ropade efter män i numret Back to 70-talet.

Av de hundra platserna var runt nittio förhandsbokade och när champagnekorkarna smällde för premiären av Snittar Bubbel var det rejält trångt i Sturepalatsets foajé.

Inledningsvis bjöds revygästerna på en mousserande drink och till detta snittar, helt i linje med revytiteln.

– Jag tycker att det är bra att Kraxkompaniet har fått en fast scen här i Kumla även om det var bra i Rosendal också, sa Anne-Marie Carlsson och lät sig bjudas på snittar med hamburgerkött och pepparrot.

Efter ett smärre trassel med handikapphissen kom föreställningen igång något försenat. Efter öppningsnummret med hela ensemblen var det dags för Dan Åke Moberg att i skepnad av Sankte Per sköta invigningen av Sturepalatset. En syssla han hunnit träna på många gånger som kommunalråd.

Ett raskt klipp

Med ett raskt klipp förde han Kraxkompaniet genom den pärleport han senare nekade de odygdiga nunnorna att passera.

Det bjöds på en blandning av bondkomik, sång och sketchartade nummer. Sexanspelningar saknades det i stor sett bara i sångnumren.

Men vad gjorde det när publiken redan var lika frälst som den varit då baptistförsamlingen huserade i lokalerna.

Trots att Kraxkompaniets premiär kulturkrockade med Kumla Riksteaterförening stjärnspäckade teaterföreställning ett kvarter bort i Folkans teater, verkade det som om båda arrangörerna gått segrande ur striden om publiken.

Resultatet av den matchen mellan Kvinnas list och Snittar Bubbel tycks ha blivit oavgjort, då båda evenemangen i stort sett gick för utsålda hus.

Mer läsning

Annons