Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraxkompaniet satsar på julshow

Den 2–3 december utlovas en sprakande julshow på Sturepalatset. Det är den första i sitt slag som Kraxkompaniet arrangerar i samarbete med Studiefrämjandet.

Annons
Kommer tillbaka. Hedvid Kruse. Så heter den rödhåriga kvinna som Susanne Karlsson gestaltar. – Hon var med för flera år sedan på en av Inger Anderssons julshower, det ska bli riktigt kul att ta fram henne igen!

Den före detta kyrkolokalen i Sturepalatset nyttjas flitigt av flera, och det är de som nu medverkar i den stundande julshowen. Förutom Kraxkompaniet medverkar Kraxkören under ledning av Kristina Algotsson, barngruppen Minikraxarna och musikerna Marie och Peter Hayward.

”Det roligaste vi vet”

– Att stå på scen är det roligaste vi vet, och det mesta vi gjort under åren har uppskattats också av publiken. Någon julshow har inte funnits i Kumla på flera år så vi tycker oss märka av ett extra sug nu, säger Susanne Karlsson från Kraxkompaniet, som både producerar och står på scen.

– Jag ska återuppväcka Hedvid Kruse, en rödhårig kvinna med många åsikter. Bostadsrättsföreningen Mistluren finns med i en sketch, liksom Ica Maxi.

Kraxkompaniet har 50 medlemmar, med en rätt fast kärna på 13–14 personer som står på scen. En av nykomlingarna denna gång är Ingela Kjellgren, som tidigare varit köksansvarig men nu i stället tar klivet upp på scen.

Som ny solist ses Mia Torstensson. Musiker är förutom Peter Hayward även Kent Steen och Thomas Dahl, två tredjedelar av gruppen kända under namnet Tre Gringos.

Nytt för Kraxkompaniet är också att ”tiggt” ihop smörgåsar och fikabröd av Kumlas lokala handlare. På så vis kan all försäljning oavkortat gå till Verdandis julfirande. Traditionsenligt bjuder Verdandi in till lunch på Folkets hus vid lunchtid på julaftonen, och de får alltså nu ett extra tillskott via julshowen.

Bittan Gustavsson och Inger Broström från Kraxkompaniet hjälps åt att klä granen. Ryktet säger dock att deras arbete sker lite i onödan, då granen kommer välta under julshowen.

Mer läsning

Annons