Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot Kumlaanstalten

Permissionsansökan kom bort och internen på Kumlaanstalten missade sin mormors bortgång. Nu kritiseras Kumlaanstalten av Kriminalvården.

Annons

En intern på säkerhetsavdelningen på Kumlaanstalten har anmält hur hans permissionsansökan behandlades. Han sökte permission för att kunna besöka sin dödssjuka mormor, något som personalen minns, men utan att kunna finna själva handlingen då den inte registrerats. Internen hade dessutom bett klienthandläggaren om hjälp att kontakta hans syster, för att få ut skriftligt underlag som styrkte mormoderns sjuktillstånd.

Krävde sjukintygMen handläggaren ville inte hjälpa till med den kontakten, utan menade att internen fick lämna in ansökan om att få ringa och sedan själv ringa upp systern för att få underlaget.

Men tiden var knapp och mormodern hann gå bort. Internen ansökta om permission att få närvara på begravningen, men fick avslag på den ansökan.

Kritik mot anstaltenKriminalvården kritiserar nu hanteringen av ärendet på Kumlaanstalten. ”Även om ändamålet med prövningen förfallit, i och med mormoderns bortgång, borde ansökan ha registrerats och besvarats.” skriver man bland annat i sin bedömning av ärendet.

Mer läsning

Annons