Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot rekryteringen av förstelärare

Lärare och föräldrar ställer sig frågande till rekryteringen av Kumlas förstelärare, och även det faktum att de flesta av dem återfinns på Skogstorpsskolan.

Annons

Efter att skolledningen i förra veckan presenterat sju förstelärare, har flera frågor väckts. Flera menar att de inte fått någon information om att de kunde söka tjänsterna. Men Rolf Östman, verksamhetschef på barn- och utbildningsförvaltningen, tycker inte att någon ska behöva känna sig förbigången.

– Vi la ut rekryteringen till förstelärare under Skolportalen, som vi förväntar oss att våra lärare går in på regelbundet. Vi annonserade även på hemsidan offentligajobb.se, samt förlängde ansökningstiden för att kunna få in så många sökande som möjligt.

Rolf Östman utsåg förstelärarna tillsammans med Per Berneståhl, kvalitetsutvecklare på barn- och utbildningsförvaltningen. Att Skogstorpsskolan knep fyra av de åtta platserna tycker Rolf Östman rimmar med att den skolan är Kumlas största.

– Men Kumlaby skola är den näst största, så visst önskar vi finna en förstelärare dit också. Det är viktigt att söka tjänsterna för att vi ska kunna ta del av lärarens kunskaper.

– Det kan också bli tal om att gå ut med förfrågan till lärare, om vi får till oss att någon är särskilt lämpad som inte sökt tjänsten.

Mer läsning

Annons