Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Krutgumman" ännu okänd - var makens handgranat 

- Kvinnan borde ha ringt 112 direkt från hemmet när hon hittade sprängmedlen.Det säger Per Inzöl Andersson, utredare vid Hallsbergspolisen, angående anmälan mot kvinnan som vid lunchtid i går lämnade in sprängmedel till kommunhuset i Kumla.

Annons

Det är ännu okänt vem kvinnan var som vid lunchtid på tisdagen lämnade in sprängmedel i receptionen i Kumla kommunhus, som även är mottagare av polisens hittegods.

Kvinnan uppgav att hon hittat sakerna i sitt förråd, där antagligen hennes numera avlidne make lagt dem. Hon är nu anmäld för framkallande av fara för annan och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Det är lätt att förstå hur kvinnan tänkte, när hon begav sig till stadshuset för att lämna in sakerna. Men hon borde istället ha ringt 112 direkt från hemmet. Det finns ju trots allt en fara i att flytta sprängmedel, säger Per Inzöl Andersson, utredare vid Hallsbergspolisen.

Sprängmedlen är nu destruerade av polisens bombgrupp i Stockholm.

– Handgranaten var skarp, men inte apterad. Dynamiten var så gammal att den inte innebar någon större fara för allmänheten, säger polisens vakthavande befäl i Örebro Anders Wallin.

Mer läsning

Annons