Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla innebandys herrar ger järnet för att nå ettan

Första kvalmatchen slutade med förlust. Söndag 6 april på hemmaplan vill Kumla IBK ha revansch.
 – Vi är laddade och ska göra en bra mycket bättre match, lovar tränaren Patrik Davidsson.

Annons
avgörande. På söndag kvalar Kumla IBK hemma. Arkivbild

 Herrlaget i Kumla innebandyklubb har en lysande säsong bakom sig. Spelarna har mer eller mindre ”seglat” genom division 2 och inte förlorat någon match.

Inför kvalet till division 1 var ambitionen att Kumla skulle göra årets två bästa matcher i striden mot laget Linköpings universitet. Det blev inte riktigt så. I första matchen, på bortaplan i Linköping, fick Kumla stryk med 6–3.

– Vi spelade inte på toppen av vår förmåga, det är bara att konstatera. Nu ska vi göra en bättre match och då får Linköping jobbigt, säger Patrik Davidsson.

Han berättar att det är stor skillnad på att spela i en länsserie mot att tampas med innebandyns topplag. Inte minst är det lätt att låta sig luras om man vinner och vinner som Kumla IBK har gjort.

– Vi hade ett bra utgångsläge när vi kom till Linköping. Men det tog tid att komma upp i tempo och vi gjorde en halvdålig insats, säger han.

Inför söndagens andra och avgörande match är dock Davidsson mycket hoppfull. Den här gången kommer spelarna att vara på tå, det törs han lova.

– Laget är intakt och vi har tränat jättebra sedan förra matchen. Dessutom spelar vi ofta som allra bäst på hemmaplan, tillägger Davidsson.

Samtidigt ska man inte sticka under stol med att läget är mycket tufft för hemmagänget. Kumla måste vinna med minst tre mål i returen för att gå upp i ettan. Det är bästa målskillnad på båda mötena som gäller.

– Så vi behöver allt stöd vi kan få från hemmapubliken, säger Davidsson

Söndag 6 april är det för övrigt  kvalspel till division 1 för både herrarna och damerna i Kumla IBK. NA har berättat om Kumladamernas framfart tidigare, även det laget har gjort en mycket stark säsong i tvåan.

För båda lagen är det nu andra och avgörande matchen som väntar.

Herrarnas hemmamatch spelas i Kumlahallen kl 16

Damlaget möter Sjöstad på bortaplan kl 17. I första mötet segrade Kumlas damer med 5-3.

Mer läsning

Annons