Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla kommun växer och det måste vi planera för

Skribenten tar upp många frågor förutom skolan och menar att Kumlas ambition att öka invånarantalet är fel och undrar hur vi tänker.

Annons

Vi är övertygade om att vi får lättare att klara av åtaganden inom alla områden om vi är fler som bor, arbetar och betalar skatt i Kumla.

Problemet för många små kommuner är att befolkningen minskar och därmed intäkterna.

Vi har antagit vision 25 000 invånare år 2025 för att ge bra planeringsförutsättningar för en växande kommun. Kumla har under många år haft en stadig befolkningsökning och det är viktigt att planera för den.

Som du så riktigt beskriver så är förskola/skola viktiga verksamheter och du tar upp problem med stora barngrupper trots att vi de senaste åren öppnat 13 nya förskoleavdelningar. Vi fortsätter arbetet med att bygga 12 nya förskoleavdelningar under de kommande åren, för att minska barngrupperna.

När det handlar om pedagogiskt innehåll så är förskolechefer och rektorer ansvariga för det. Vi politiker beslutar om budget och där finns en peng/barn och elev som sedan ansvarig chef fördelar. När barn- och elevantalet ökar tillförs pengar.

Med utökningen av IT i skolan så tidigareläggs det sista steget för att nå en dator/två elever och det sker under 2015. Vi förbättrar också IT i förskolan.

När det gäller lekplatserna genomförs nu en översyn med byten och kompletteringar av utrustning på våra gårdar i förskolan och vi har också nyss invigt vår nya stadslekplats.

Däremot har du rätt i att vårt gatuunderhåll inte är på topp. Det beror på att vi prioriterar våra verksamheter för barn och äldre före vägunderhåll.

Det är tråkigt att höra att du tycker vår skola är undermålig.

I Kumla som i många andra kommuner i Sverige behövs mer resurser till förskola och skola.

Det finns ett delat ansvar för förskola/skola mellan kommun och stat.

I valrörelsen lovade i stort sett alla partier förstärkningar.

Mer läsning

Annons